lördag 12 mars 2011

Lördagen den 12 mars

Här händer det lite hela tiden. Förberedelserna inför utställningen på Milamässan i Malmö sista helgen i mars pågår för fullt.
Idag är det Limousinföreningens årsmöte så Kalle är iväg på det.

Det har kommit fler kalvar och lamm. Jag ska räkna ut hur många som är kvar att lamma och kalva. Det är inte så många kvar nu.

Vår tjur Falcon som är på prövning på Gunnarp klarade sig precis till auktionen om han nu klarar veterinärundersökningen..... Det är mycket som ska fungera och stämma. Forts.följer....

2 kommentarer:

 1. Hej.
  Så du hade tid att skriva nu när Kalle var på årsmöte.Jag träffade honom där.Vi kunde ha varit några fler, Fredrik hade ordnat det jätte bra.Det var bra att det inte är så många kalvningar kvar,hoppas dom har gått bra.Har själv fått 25% av kalvarna 8 kvigor och 1 tjur
  Mvh Kristian
  PS.Hoppas det inte tar 1 månad till nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Jag kan bara hålla med Kristian om att det var lite klent med deltagandet på årsmötet vilket var synd med tanke på det otroligt proffsiga arrangemanget som hela familjen Simonsson gjort med både djur och inte minst den mycket goda middagen.
  Gössarps kalvningarna är klara förutom en av fars kvigor som inte kalvar förrän i april. Hon är dräktig med Don Juan av Alslöf som vi fick årets första kalv efter i fredags.
  Det blev en pollade kviga efter en Kana ko. Vi har fått 4 kvigor o 4 tjurar så det kan inte bli jämnare. 3 pollade kvigor, 2 pollade tjurar och 1 hornad tjur efter ET Viktor, 1 hornad Dacke och som sagt 1 pollad Don kviga.
  Jag skriver mest för att inte glömma anmäla mitt intresse för ett slaktat lamm när det blir dags för det. Vi trodde att vi tagit det sista köttet redan i höstas men vi hittade faktiskt en påse med grillskivor i förra veckan så det blev fram med grillen och sedan Bulgur sallad med basilika och scharlottenlök med lite citronsaft också på och lite tsatsiki till det. Detta till hela familjens stora glädje.

  Hälsar Martin, Kathleen o Nils

  SvaraRadera