lördag 18 oktober 2014

Höst

Då var det höst på gården igen. Tiden går fort.  Den där mest hektiska perioden med grässkörd, skörd och halmkörning är över. Det känns bra att ha halmen i logan och gräset i balar. Vi är laddade för vintern. Kalle har tagit hem alla kalvar och slaktkorna som varit på bete. I början på november är det meningen att resten ska få komma hem. Än så länge är det lite gräs kvar att äta ute i hagarna.

På hösten är det också dags för köttlådorna. Vi har haft en leverans och den 22 november är det dags för nästa. Vi har en låda på ca 30 kg kvar om det är någon som vill köpa lite limousinkött till höstens köttgrytor. I år har vi sålt fler djur till köttlådor än vad vi brukar och det tycker vi är roligt, såklart.
I februari och framåt rullar det sen på med fler köttlådeleveranser.

För oss är det självklart att man köper och äter svenskt kött och gynnar företagen i Sverige. Dessutom så har djuren på Sveriges gårdar det bra. Som lantbrukare har vi många regler att följa och man vill ju att övriga världen ska ta efter oss istället för att vi ska göra som dem. Det är ju så att det är svårt prismässigt att konkurrera med det utländska köttet. Som tur är så har många upptäckt att köttet från de svenska gårdarna håller hög kvalité.


Under november-december kommer vi att ta tag i att fotografera och lägga ut information om våra blivande ettårstjurar som är tänkta att säljas till avel. Det gäller ju att vara ute i god tid inför nästa säsong.

2 kommentarer:

 1. Hej på er, det var ett tag se sist......... Har varit på Charolais auktion i dag
  det var litte seg budgivning.
  MVH Kristian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Ja, jag får skärpa mig. Köpte du någon vit?? //Karin

   Radera