torsdag 24 juli 2014

Varmt och soligt


Det händer lite allt möjligt på gården. 2:a skörden gräs kördes in i förra veckan. Den blev torr och fin. 

Fåren har blivit avmaskade och det verkar som om medlet innehöll något uppiggande för fåren rymmer från hagen sådär en fem-sex ggr per dag. Kalle sätter upp fler trådar och de går i en stor hage med mycket gräs men icke, de går ut. Gräset är kanske grönare på andra sidan. 

Målningen av husets framsida går också framåt. Vi målar på morgonen och kvällen när det är lite svalare och tar lite semester på stranden mitt på dagen när det är varmt och gott. 

Det blir på kvällarna som jag klipper gräset på Pärsons också. Det blir för varmt mitt på dagen. 

Vi har också provtagit kalvarna som ska till prövningen. Om kalvarna håller måttet så ska vi sätta in två stycken detta år. 

Vi odlar konservärtor för  Findus. I år har det varit ett gynnsamt år och ärtorna har vuxit bra och mognat för snabbt. Som det ser ut nu ska de mogna fullt ut och skördas som utsäde. 

Den 31/7 är det sommarträff på Bårarp. Det är Hallands nötköttsproducenters sommarträff. Einar och Miranda Lysell som har Bårarps Hereford blev Årets Nötköttsproducenter 2013. Häng gärna på. Ring till Kalle och anmäl er 0709-82 39 48.Kalle passade på att ansa lite på gården. 

Uppiggande avmaskning
Mitt målarjobb, verandans snirklar.
Pärsons by night

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar