fredag 26 mars 2010

Torsdagen den 25 Mars


En härlig vårdag igår med 14 grader i skuggan. Tog med kameran ut då vi skulle avhorna kalvar. För er som inte vet så får kalvarna lugnande medel = lätt nedsövda och bedövningsmedel innan man bränner hornen. Detta enligt lag i Sverige. Avhorningen gick bra, det är lite tryggare att arbeta med djur utan horn.
Passade på att ta lite bilder på kalvarna som stod och väntade på att veterinären skulle komma och snyggingen Dragos. En av våra avelstjurar som har utvecklats mycket under vintern. Han har grimma på sig för att han tränas på att gå fint. Förhoppningen är att vi ska ta med honom på utställning.
Försökte ta lite kort på lammen som också har vuxit så det knakar. De är väldigt närgågna så fotona blev väl lite sådär. Svårt när de äter på kamerarem och flåsar på linsen. Ett av fotona är på lilla Tjut som den minsta av flasklammen heter. Hon och en del av hennes kompisar rymmer titt som tätt från boxen för att hitta ännu bättre mat lite längre bort på foderbordet.
Om det är någon som är intresserad så är kalvstatistiken så här: 46 levande kalvar varav 17 kvigor och 29 ! tjurkalvar. Det är 18 kvar som ska kalva.

1 kommentar:

  1. Så mysiga kort !
    I dag har jag hängt ut tvätt för första gången i år. Blomplantorna som skall ut i krukor har också planterats om och flyttats ut i växthuset=
    NU är det VÅR !!
    Kram Birgit

    SvaraRadera