fredag 6 januari 2012


Jul-ko

Då är det dax att bryta tystnaden här på bloggen. Här har det firats födelsedag, jul och nyår men vi har också hunnit med att ta det lite lugnt. Hoppas att batterierna är laddade för 2012 nu.Det har kommit 23 kalvar sen november och detta året ska namnen börja på H. Så jag är tacksam för förslag på tjurnamn på H. Fantasin tryter efter några stycken...Kvigorna får en bokstav och moderns namn, typ H Kamilla. Inte rättvist kanske men det är lätt att hålla koll på kolinjerna på detta vis. En del kelgrisar får dock lite andra namn.


På julaftons kväll när vi kom hem hade det fötts en liten tjurkalv som fick namnet Gesus, fyndigt va?? En annan tjurkalv med mycket muskler fick heta Garbell :)


Stallbygget vilar lite nu men efter alla helger blir det att sätta igång där igen.


Idag tog jag och barnen en liten tur i det fina vädret. Jag saknar inte snön men det kanske hade varit roligt för barnen med lite pulkaåkning.4 kommentarer:

 1. God fortsätning
  Ett tips på tjurnamn på H är att gå in i stamboken och leta upp H från föregående omgång eller se vad andra raser har för namn.
  MVH Kristian o Yvonne

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra allt är bra med er. Mycket fyndigt namn på tjurkalven som föddes på julafton. Hoppas du kommer in till Laholm och skrappar på onsdag. kramisar

  SvaraRadera
 3. Här kommer några förslag på namn:Halvard,Halvdan,Halvan,Hans,Hasse,Harald,
  Hannibal,Helge,Helmer,Hero,Herman,Hemming,
  Henning,Henrik,Herbert,Hjalmar,Holger,Holmfrid,
  Hubert,Hugo,Håkan,Hilding,Herodes,Hannes,Hakon,
  Halvar,Helan,Hampus,Harry,Hervor,Hanno,Hussein,
  Hjälte,Hjälp,Halleluja,Hosiann,Hesekiel,Habackuk,Haggai,Hebreus.S:a 40 st
  Hoppas ni kan använda dom.Hälsningar Sven-Åke

  SvaraRadera
 4. Tackar tackar, det räcker nog till nyår :)

  SvaraRadera