söndag 24 oktober 2010

Limousinauktion

I lördags var det då dags för kvigauktion. Regnigt och lite blåsigt och kallt men det gick bra ändå. Vi var ca 50-60 personer som tittade på fina Limousinkvigor. Här kommer lite bilder lite i oordning men hoppas att det går bra ändå:

Martin Bengtsson, ordförande i Limousinföreningen hälsade välkomna och informerade lite om auktionen.
Här var det kaffestund efter auktionen i vår gamla verkstad.


Kaffeansvariga, Birgit och Ingrid. Tack för all hjälp från alla!!!

Dickssons Kött och Handel stod för grillning av hamburgare. Limousinkött bjöd på hamburgarna.Kviga nr 1 F Jessika av Onslunda blev vald av besökarna till auktionens vackraste kviga.


Här kommer en bild från fredagskvällen då Rickard, Robert, Patrik, Viktor och Kalle tog emot och borstade och tvättade kvigorna. Det är mycket jobb innan auktionen. Det var roligt att se att alla kvigor som blev hittransporterade var så lugna och tog det hela mycket lugnt att komma till ett nytt stall, bli tvättade och borstade. Högsta betyg ! Behandlingsboxen lånade Lars Olsson, Hjärnarp ut till oss. En sådan måste bli nästa investering här på gården, fungerade mycket bra.

Flygfoto fredagkväll. Vi fick låna grindar av Henrik och Christina i Skogaby så att det räckte till alla sju boxar. På lördagen las det ut spån på golvet runtomkring.Lugna kvigor som tog det hela med ro. Här är det katalognr 8 F Hillevi av Arvidsgård och katalognr 7 F polled Molly av Oderup.


Några av auktionsbesökarna framför lotterikvigan F Kamilla av Alslöf som vanns av Lars-Bertil Karlsson. Grattis!
Vill ni veta mer om priser och köpare så gå in på Limousinföreningens hemsida, under Nyheter.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar