fredag 30 juli 2010

Sommarträff

Igårkväll hade vi Sommarträff här hos oss. Roligt att träffa så många med samma intresse. Först en liten presentation av vår gård och sen blev det fyra olika stationer.....
Carin Clason och Maria Berglund informerade om Greppa Näringen och om Klimatkoll. Carin och Maria har varit här hos oss och räknat ut hur klimatsmart vår produktion är.

Lantmännen hade en station om klimatmärkt foder


Anna Carlsson från Skogsgård pratade om bete och beteskalender. Limousinkorna var lite nyfikna ....Borta vid lösdriftsstallet berättade Karl lite om avelsarbetet, utfodring och hantering av limousindjuren här på gården.
Scan bjöd på hamburgare....


....som vi åt inne i logan. Det kom lite duggregn men annars var det uppehåll. Vi hade verkligen tur med vädret för idag blåser och regnar det. Det har kommit 20 mm bara inatt.

Det var mycket som hände igår. Vår nya begagnade traktor kom också igår. Vi har nu bytt märke till en John Deere istället för New Holland. Detta är en 6420S, årsmodell 2003 och har gått 3100 timmar. Det har varit problem att hitta en traktor som har varit i ungefär samma standard som vår gamla. Vi hade ju inte räknat med att investera i en ny traktor i år och att hitta en bra begagnad traktor i rätt prisklass har inte varit lätt. Så nu hoppas vi att denna ska fungera bra....

1 kommentar:

  1. Ni ser ut att ha haft en riktigt fin dag. Det är roligt med så fantastiska kollegor som gör bra reklam för vår ras. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera