torsdag 11 februari 2010

Köttklister?

Vem har kommit på detta?? Jag brukar tycka det är roligt med nytt men detta var det dummaste jag har hört och läst. Om nu det blir småbitar filé över så kom på något nytt recept och tillagning på det då.
Jag trodde och hoppades på att vi strävar mot mindre tillsatser i vår mat och mer och fler naturligare råvaror. Har sett att det nu finns påläggsskinka utan E-nummer i. Den blir lite blekare men ska vara nyttigare.
Iof så ska köttklister vara gjort av ko/grisblod men kallas trombin. Tänkte att jag skulle kolla upp det där lite närmre. Undrar vad det är för ämne???
Skönt att "ha eget kött" som man vet vad det kommer från och att det är utan klister.
Till sist: det finns fler goda bitar än filé, det handlar om tillagning!!

3 kommentarer:

 1. Håller med. Detta är ju inte klokt ! Var hos ÅRNÄS i går de skulle försöka få fatt på lite för att testa som demonstrationsobjekt. Hur i all sin dar skall man få ihop filé av småbitar så det smakar som helt? Folk får ju aldrig lära sig hur orginalprodukterna smakar! Hör just nu att Lanz i P4 kallar det köttkitt, klister m.m.
  Det blir säkert fler som vill köpa lådor i fortsättningen !
  Ha en skön helg !
  Birgit o. Sven-Åke

  SvaraRadera
 2. Köttklister vilket påhitt. De bästa bitarna är de som tillagas med kärlek och omsorg och inte för att det är "fint". Så mkt kokböcker det finns idag och inga har riktigt bra recept på det så kallade inte fina bitarna. Mitt tips ta en gammal kokbok och piffa till med egen fantasi och moderna kryddor. Ha en bra dag Sarah H

  SvaraRadera
 3. jag förstår inte heller varför de ska hålla på som de gör, låt en kött bit vara som den är!!
  //Ita

  SvaraRadera