lördag 11 juli 2009

DEBATT

I senaste numret av ATL och i tidningen LAND kan man läsa Köttklubbarna i Halland och Blekinges inlägg. Har kopierat texten och lagt in här på bloggen. Det är dags att det hörs något från nötköttssidan nu.....


Varför fortsatt SVENSK nötköttsproduktion???

Hur skall vi kunna förklara för och motivera våra medlemmar och kollegor att fortsätta sätta in nya kalvar för köttproduktion?
Med dagens priser på insatsvaror kontra slaktavräningspris går nötköttsproduktionen med stora minus resultat. Händer inget radikalt snarast kommer Svensk nötköttsproduktion att gå svältdöden tillmötes.
· Priset i butik är ungefär det samma som för ett år sedan, vårat avräkningspris är ca.5kr. lägre per kilo. Vart har dessa pengar tagit vägen ?
· Är ”slaktens” mening att vi skall ner i produktion för att få bättre betalt, tillgång och efterfrågan styr priset?
· Kan importen hävda sig prismässigt mot Svenskt nötkött, när vi har ett av EU27s lägsta avräkningspris?
· Är produktutvecklingen tillfredställande?
· Gynnar EMV svensk nötköttsproduktion?
· Behöver kooperationen ”börja om” ?
· Är Svensk djuromsorg något värd ?

Vore tacksamma för en snabb förändring.

Styrelserna i köttklubbarna Halland och Blekinge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar